zbody




^^ Tentang Ummi, Abbi & Nur Anesya Qistina ^^


Klik utk free banner





Jawap Survey tuk dapatkan cash, klik sini



Where Moms Unite
~ YAN ~ ~ SAGITTARIUS~ MARRIED WITH ONE DAUGHTERPASIR GUDANG, JOHOR ACCOUNT OFFICERSULONG DARI DUA BERADIK










OrG TgH OnLiNe



Website Counters










Photobucket


Fakta tentang kami yang anda tidak tahu :-
* berkawan sejak Oct 2005 & bertunang pada April 2006
* kedua²nya anak sulong dalam keluarga
* beza umur 3 tahun (Yan-1980, Ijal-1977)









Photobucket


Fakta tentang Qis yang anda tidak tahu :-
* Lahir setelah 8 jam berada dalam labour room
* Overdue 9 hari dari EDD 17/06/08
* Cucu sulong dr belah ummi & abbi






Photobucket












SUDUT TELENOVELA
HELAIAN RINDU

nukilan ~ maya qarmyla


BAB I
BAB II
BAB III
BAB IV
BAB V
BAB VI
BAB VII
BAB VIII
BABAB (abis dahla..)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~







MEH TENGOK GELAGAT QIS


4 BULAN



5 BULAN

<< August 2016 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31














YM ID ~
maya_qarmyla

EMAIL ME ~
untapasir@yahoo.com

ADD FRIENDSTER ~
untapasir@yahoo.com




~.:FRENZ CORNER:.~

.::NenekKebayan::.
.::atuktakensem::.
.::lifejourney::.
.::cutemiut78::.
.::esquento::.
.::ctvender::.
.::sumie::.
.::rnysa::.<>
.::jejer::.
.::fairy::.
.::lang::.
.::shah::.
.::boss::.
.::lin::.
.::ND::.
.::su::.
.::ain::.
.::zam::.
.::aien::.
.::ains::.
.::nani::.
.::saad::.
.::atok::.
.::cikin::.
.::huder::.
.::qaira::.
.::chesiti::.
.::ladyell::.
.::attyfir::.
.::moncherie::.
.::moghammer::.
.::sultanmuzaffar::.


~.:SELEBRITI CORNER:.~

.::MaRsHa Af3::.
.::HeLiZa Af5::.
.::Ct NuRhAlIzA::.
.::NaDiA aF6::.
.::StAcY aF6::.
.::MiLa Af5::.
.::AiZaT aF5::.




~.:PORT BIASE YAN:.~


@YAHOO
@MeSrA
@FACEBOOK
@DoWnLoAd
@MoMbLoGgErSpLaNet
@HaMiDaRsHaT
@SpEeDfInGeR
@SuRvIvOr
@AF
@MP3
@MP3
@LyRiCs
@SMVP/SMTP (alumni)
@SMTPJB97 (lum siap g)




~.:UPLOAD:.~


@OnFuEgO
@yOuTuBe
@GrEaTeStJoUrNaL
@SpYmAc
@PuTfIlE




~.:MILIKKU:.~



@FoToPaGe
@PhOtObUcKeT
@FreEwEbToWn

















BLOGDRIVEMYSHOUTBOX
EASYHITCOUNTERSMALAYSIATOPBLOGS













BusinessAffiliate ProgramsDiscountsPersonalsAdvertisingShopping




If you want to be updated on this weblog Enter your email here:




RSS Atom
rss feed


Layout edited from the Huntington template from: BlogDrive
Image from: MorgueFile
Designed by: Uncommon Thoughts

BLOGDRIVE
TEMPLATES
Hometown


My Home Town
Wednesday, April 01, 2009
~ hijrah ~


ok... seperti yg aku dah mention dalam entry sblum ni... aku dah pun berpindah.. klu berminat buleh terus layan dan ikuti cerita dan omelan aku kat link bawah ni

http://mayaqarmyla.blogspot.com

Posted at 08:54 pm by missmanja
takkan bace jek kot..  


~ Aku dah fedup! ~

4 tahun aku bersamanya, 4 tahun aku mengadu padanya, 4 tahun aku kongsi segala suka-duka aku selama ini.

Terima kasih.  Jasamu tidak akan pernah aku lupakan.

Aku bukan nak jadi kacang lupakan kulit.  Aku tak pernah membenci cuma aku fedup. Aku dah lama sabar.  Aku dah lama bertahan dek kerana mengenangkan kisah kita yg banyak.

Huhu intro bukan men lg.. Ekceli mmg betulpun aku dah fedup.. aku geram tapi aku sayang.. aku sayang sebab 4 tahun tu bukan kejap.. bukannye baru 4 hari atau 4 bulan.. 4 tahun tu kalau orang dah kawin.. beranak setahun 1.. dah 4 orang anaknye tau.

Korang tau ke aku cite pasal ape ni?? Ekceli aku mmg dah lame ade niat tu.. tapi aku tak teruskan sebab pk kan yg aku sayang kat dia.. Dia tu blog aku nila.. Aku mula bertapak dulu dgn blogdrive nila takde dua takde tiga. Kawan2 blogger aku waktu tu semenye guna blogdrive.

Masa berlalu.. makin hari makin ramai rakan yg aku dapat tpi bukan lg dri blogdrive.. kire aku ni cam kategori blogger tuala.. aku bukan nak tinggalkan blog ni pasal aku tak ramai visitors atau blog aku ni tak glemer.. aku tak kesah seme tu.. sebab dari dulupn blog aku tak penah glemer.. lg bagus kan.. so aku tak yahla cover2 bile nak citer.. akupn tak perlu nak hebah2kan kat orang luar tentang blog aku.. aku tak nak orang keliling aku tau ape yg aku pendam selama ni. Senang aku nak kutuk banyak2 hahaha..

Tapi yg buat aku geram tu pasal bukan sesejak ni jek.. dah berbulan jugakla aku geram.. pasal layout blog nila.. aku tukar camni.. tak kena.. aku tukar camtu.. tak besh.. pastu ade certain entry tu aku taip dalam word dulu.. nanti bile aku paste dalam blog tetibe bile view.. ade kaler lak kat background ayat aku tu.. padahal aku tak nakpun highlight mende tu..

So makin burukla rupa blog aku.. Dah la mmg sedia buruk.. memacam widget aku buh.. JAKUN la katakan.. gambo anak.. klu buleh penuh aku nak isi.. tp nanti nak loading lak payah.. hehe.. pastu segala macam maklumat aku nak beri.. cam over plak kan.. Jadinya aku decide tuk beralih arah.. sebab aku tak nak buang ape yg dah ade kat sini.. tapi tula tiap kali aku view blog aku.. cam sakit ati sendiri..

Guna blogdrive ni mengajar aku tentang coding2 html.. Itula pengalaman yg agak mahal aku belajar dr sini.. kire kite pandai2 sendiri ubah klu nak ikut kehendak kitela..

Lepas ni korang leh cari aku kat sini, klu ditanya kenapa aku memilih kesana.. sebab senang aku nak update kawan2 yg buat entry.. sbb kt blogdrive ni takde widget yg memudahkan tuk aku cek mende tu.. selalu aku akan masuh blog ct sbb kat blog dia ade updet.. mmg buleh kata klu aku online tu aku mesti msuk blog dia untuk tgk updet entry dia dan juga kengkawan len..

Kat sini mmg banyak kenangan.. macam2 cerita.. jd aku cam malula klu kawan2 baru aku tau siapa aku dahulu.. so biar stop sampai sini memandangkan sekarang aku pn dah ada hidup yg baru.. berstatus isteri dan ummi yg mane aku kene jaga hati  mereka especially my hubbyla..

Samada aku nak close atau tidak blog ni.. aku tak pasti lg.. maybe aku akan jadikan private blog after one year ke.. tapi nak buang trus tu tidakla..


Posted at 12:12 am by missmanja
takkan bace jek kot..  


Monday, March 30, 2009
~ aku nak diet ~

Ermm tetibe lak yerk terpk nak diet.. aku tau aku dah semakin membesau ni sampai orang salah sangka igt aku dah ada.. tp aku tak kesah.. betul! aku tak kesah orang tegur aku gemuk, tembam, berisi.. wlupun benda tu sensitif.. mulut orang biasela.. takkan aku nak sepak dia plak..

Tujuan... eh cam tak sesuai jek . ermm camni.. aku nak diet ni bukan pasal teguran2/sindiran2 ataupun gurauan2 orang sekeliling pasal rupa bentuk aku ni.. tp ini adalah kerana bertitik tolak daripada kes baju2 aku yg kesemuanya dah sendat.. bukan salah baju tu yer.. mmg konfem salah aku.. aku yg p gemukkan diri..

Berat aku sblum kawin.. lingkungan 47-48kg.. pas kawin nek jd 50++ (aku tak sure tp agak bykla).. berat ms festime p cekup 57 - 59 camtu.. peknen 9bulan dah 69kg.. bersalin turun jd 60kg.. skang menten (ceh menten konon) 60-61.. inipn setakat yg aku update smpai bulan 1 aritu.. ni dah 2bulan berlalu.. silap2 dah jejak 65kg..

Aku berangan nak pakai balik baju ms aku anak dara... ada ke patut??? hahahah.. dahtu bile pakai.. mestila banyak yg terjueh.. aku jadik bengang..sebab bile ketat sangt aku jdik tak selesa.. so aku nekad nak diet.. starting mgu lepas la..

Aku tak dapat turun byk pn takpe.. janji dapat pakai balik baju sblum peknen pun ok.. ni tak... baju kurung aku ukuran sblum peknen semenye ketat part pinggang.. aduh tensen tensen.. nanti smpai umah... mesti berbekas keliling pinggang.. grrrrrrrr..

Aku nak buat sesi luahan skit dah alang2 topik ade kene ngena ni..

Aku cam bengangla ngan sorang dua member opis aku yg suke menegur tentang ape yg aku pakai.. knpa dia bother sangat dgn rupa aku?? utk pengetahuan korang.. aku tak penah tegur atau kutuk baju/pakaian orang.. wlupun ramai yg suke gelakkan bile ada akak2 yg pakai baju tak match dgn tudung.. atau kasut yg kontra gile ngan kaler baju... ade aku kesah???

Adakah aku ni terlalu memikirkan sensitiviti orang sebab tu aku tak tegur... kalau memuji mmg yer.. ikhlas.. bukan nak bodek ke ape.. klu betul cantek.. aku mesti puji depan2 dia.. tp to be truth aku sbnarnye tak penah kesah ape orang tu pakai.. contoh kata arini dia pakai tudung kaler ni.. lusa dia pakai lg.. ade aku kesah??

Bukan tu aje... ade satu ketika.. sorang indian girl berjalan depan kitorang.. aleh2 member ni ckp kat aku sambil terjueh2 mulut..  aku pelik ah kan kenapa? Dia ckp kain orang tu terbelah nampak peha.. so??? ko nak aku zipkan ke?? aku langsung tak pasan benda tu.. sebab mata aku tak tertarikpn ke arah itu.. sibuk tul jaga tepi kain orang..

Suka atila kan.. aku nak pakai selekeh ke.. aku nak pakai apepun yg aku ske... yg korang  nak sakit ati kenapa?? klu ko rase rupe aku buruk... ko jgn pandang.. bencinyeeeeeeeeeeeeerrrrrr!! aku pakai ni salah.. aku pakai tu nak tegur.. semenye tak kena.. ape ko lawa sangat ke??

Aku mmg tak lawa... secolet lipstikpn takde kat bibir aku.. jgn kata lipstik. bedakpn kadang aku lupe nak pakai.. klu adepn lipstik kat umah aku ni.. konfem dah expired.. aku mmg tak biasekan diri aku pakai benda2 camtu.. so aku tak yah bersusah payah simpan duit tuk beli alat mekap bagai.. Aku juga bersyukur sbb laki aku pn jenis tak kesah.. malah dia sbnarnye tak suke tgk pempuan mekap lebey2..

Bile benda ni terjadi kt aku... dan2 tu aku teringatkan ain.. sepupu aku tula.. dulu dia ada wat entry kat blog dia pasal orang kutuk ape yg dia pakai.. siap kutuk benda tu murahan plak tu walhal benda tu branded, mahal.. hmmm donia donia..


Posted at 04:13 am by missmanja
takkan bace jek kot..  


Sunday, March 29, 2009
~ selagi boleh ~

HAHAHA jam dah pukul 3 pgi.. aku masih lg online.. ekceli mata dah terpisat2 ni tp saje aku tahan... saje aku ngadap blog diwaktu2 begini.. berpeluh jugakla sbb arini mmg terasa bahang la sejak siang td lg..

Abg ngan Qis dah lena diulik intan.. Kenapa yerk tengah2 malam ni aku online... yelahh abes dah satu hari suntuk abg guna pc dr pg smpai kul 8 td.. benti kejap sebab kuar soping.. benti kejap sebab p pasar mlm tupun pc tak tutup.. benti kejap sebab Earth Hour.. pastu continue lg smpai kul 12 lebey.. Then barula turn aku..

Takpe aku sempat tido dah tadi.. lepas abis af... aku layan tido jap.. siangpun wlupun ari panas tengahari buta tu aku bantai tido gak sejam jekla.. aku mane reti tido siang lelame ma.. kecuali ms peknen dulu.. lgpun bile lg aku nk online sbb abg asik konker jek.. esok (ahad) lum tentu.. nyampas tul.. abg kata nanti dia belikan pc len tuk aku.. huh! berangan ler..

Malam ni ntah ape angin aku.. seme blog member aku jengah.. yg mane aku rajin aku tinggalkan jejak.. especially yg aku dh lame tak singgah.. aku jengah kawan2 blog yg lame.. especially kengkawan mesra akula.. Selagi bole aku akan terus menerjah blog2 lain.. selagi boleh yer..

 


Posted at 04:05 am by missmanja
(1) Keping Nota  


~ retro owh retro ~

Konsert AF7 mgu ketiga bertemakan retro.. Aku tak de nak citer panjang cume rase tak puas ati kenapa bukan Sidi yang terkeluar.. Not to say yg aku minat Rini or Obri.. tp sebab aku rase Rini punye performance mlm td ok-ok... Obri pun all out.. tapi Sidi??? memboringkan.. aku mmg saspek Obri kuar sbb dia takde x-factor.. (tak sempat aku nak lalu kg dia kt Sg Tiram tgk banner.. dah terkuar dahpn mamat ni)

Siapa ya pelajar terbaik minggu ni???? klu depend pada pengkritik punye judgement.. aku bole kata Hafiz.. aku ske jek klu Hafiz dapat... Tapi anugerah atau title ni dipilih oleh pihak tenaga pengajar mereka.. Malam tadi Isma, Zizi n Hafiz saje yg dapat pujian dr pengkritik.. ekceli yg len2 pun ade dapat pujian.. tp kebanyakannye dicantas oleh Adlin.. Taktaula kenapa Adlin agak kureng mlm td.. Maybe dia tak suke konsep retro ni kot.. dia rase cam dah jauh tertinggal.. sudahla budak2 ni perform pn ikut style lame takde improvise..

Pendapat aku yg tak tau sangat pasal vokal.. cume boleh kritik dr ape yg aku nampak dan dengar jela yer.. Rasenye seme pn perform besh.. Juz Sidi jekla yg ermm maleh ah nak cakap.. Takpela Sidi.. org masih beri kepercayaan pada ko. so jgn hampakan diorang.. pls WAKEUP n PICKUP!


Posted at 03:07 am by missmanja
takkan bace jek kot..  


~ terkesima ~

Aku sbnarnye online sbb nak update pasal konsert.. tp in between tu aku p tgk mesra dulu.. jenguk punye jenguk.. ekceli aku klu masuk mesra bukan seme topik aku jengahpn.. topik2 faveret cam kat kaji selidik ke ibu2 dan juga filem/artis tu.. plus aku ni ditugaskan tuk jaga column hiburankan..

Dah lame aku tak menjalankan tugas aku.. tetibe cam hangin.. dgn satu posting pasal budak AF... eventhough aku ni bukan peminat budak2 yg dia ktuk tu.. tp aku jd marah sebab ape yg dikuarkan tu berunsur fitnah.. tolong yer jgn kutuk2 budak AF sebarangan.. aku marah OKAY!!! hahaha... Mula aku juz wat statement balas.. tp cam baik sangat jek aku ni.. aku delete balik posting aku tu dan trus close topik dia... pastu aku perasan bukan satu dua topik yg dibukak.. annoying tul aku tgk.. dahla seme topik tu ntah hape2 yg dicedok bulat2 dr blog tabloid.. aku dah jd geram.. asalnye marah pasal dia bukak topik pasal budak AF tukan... skang dah makin ati panaz... sbb rupenye banyak tul topik yg dia bukak.. Aku apalaga.. terus close seme topik tu.. PADAN MUKA ko!

Aku trus adukan kat board khas mode n admin.. klu derang rase tindakan aku tu tak rasional atau terlalu ikut emosi.. derang leh open balik topik tu.. ekceli ikut ati aku nak delete jek terus topik dia..

So dalam sibuk2 ralit aku mencari topik2 len yg dibuka ole forumnis yg same.. aku terjumpe topik pasal Maya Darina yg mane kes ni penah kecoh tahun lepas.. bile aku baca dan baca dan baca... terus aku teringat member aku yg kuat menipu tu.. aku rase derang satu kapal.. ade persamaan.. psycho! Aku jadi terkesima sebab rupenye mmg ade spesis camni... bile renung2 balik kesianpn ade.. kenapa sampai jd camni??

Klu berminat nak baca kesah Maya Darina yg dah tipu Faizal Tahir, Pierre n Farah Asyikin... boleh copy link kt bawah ni then paste kat korangnye browser pastu enter..

http://www.mesra.net/forum/index.php? s=&showtopic=81759&view=findpost&p=4705949

http://www.mesra.net/forum/index.php?s=&showtopic=81759&view=findpost&p=4879361


Posted at 02:54 am by missmanja
takkan bace jek kot..  


Saturday, March 28, 2009
~ meleleh ~

Semalam aku nangis.. mula aku tahan gak.. konon nak menten cam aku leh handle situasi tu.. tp tak taula kenapa.. mulanya baru bergenang.. akhirnya menitis juga..

Aku cube gak cover.. sesekali sapu airmata tu.. risau orang keliling nampak.. tak nak derang tau ape jd kat aku.. tp ntahla sebab jiwa aku ni mmg sensitif kan.. so melelehla.. tp takdela smpai merembes2 meraung gitu.. tp adela terdetik cam nak benti tetibe.. cam rase nak cabut keluar dr opis jam2 tu gak..

Susah nak explain benda ni.. dia panggil aku sbb lesen tu kene reject.. dia yg aku maksudkan tu boss keramatla.. aku dah tau lame benda tu reject tp aku tak tau kenapa? dah call pihak yg berwajib dan dia suh aku apply lg..

Apa lagi kene marahla.. bukan marah sesikit.. mmg kene jerit abis2la.. malunye aku rase.. mujur juga dalam bilik.. tak surela org luar dengar ke tidak..

"dont act like u r the boss"
bla bla bla... aku tak igt ape dia cakap.. tak nak igtpun.. buat semak.. tul tak?? masuk tinger kanan kuar tinger kiri.. sbb ape? dia bercakap kat sebelah kanan aku.. aku tak cube nak argue aku betul ke salah, sebab lg aku argue lg tinggi sore dia..

Dia penah kata "dont act smart" so aku wat bodo jekla..
bile dah wat bodo.. dia suh lak aku pk..

Dia salahkan aku sebab overlook benda tu.. dia cakap dia tak tengokpn.. aku bitau benda tu aku ade bagi kat tangan dia.. tp dia sendiri yg takde inisiatif nak baca satu persatu.. aku igt lagi waktu aku bg.. dia belek.. diakan boss patutnye cekla.. tp rupenye dia tak tgk betul2.. so salah aku???

Kesimpulan : salah dua2la..

Macam kata liza.. dia tu bukan tau sangat.. selalupn mintak tolong org len settlekan..

Dia panggil superior aku msk bilik.. mujur superior aku ni lebey calm dr dia.. dan aku explain kat dia camni camni.. baru derang paham.. Then aku kuar..

Aku rase cam nak nangis puas2 dalam toilet.. tp cam takde kesempatan sbb aku byk keje.. mane lg nak wat costing.. mane lg nak closing account.. jam dah kul 3 lebey..

Lepas cuci mata aku balik tempat aku.. then call pihak berwajib.. pastu nak masuk department balik.. superior panggil dr belakang.. dia senyum.. aku yg masih lg sebak trus rase nak nangis lg.. aku tau dia simpati dgn aku.. dia ade ckp sumthing.. tp aku x berapa dengar.. yela org tgh layan perasaan ni.. huhu

Then dia datang dekat aku.. pesan itu ini.. pastu suh aku masuk balik bilik boss.. dalam nak tak nak tu.. aku p gakla..

Rupenye ape tau.. boss mintak maaf balik kat aku... mintak maaf sebab termarah aku td.. reason lesen tu ditolak bukan pasal aku ok.. tp pasal stok high mende2 ntah akupn tak paham..

Barula dia ckp ngan aku baik2.. takde nak jengil2 biji mata.. tp aku tgh sedey kan.. so aku nangisla lg.. bukan makin surut tp makin menyimbah2..

"Dont cryla Yanty.." trus dia pass tisu kat aku..

Ermm terus terpk nak carik keje lain..
klu ckp kat orang len mesti derang ckp.. tak payahla..
aku mmg suke keje sini.. banyak aku belajar..
tp aku takleh la handle benda2 semacam ni..knpala aku ni lemah sangat bab2 perasaan ni..smpai skang.. mata aku masih lg rase sembap..selalunye kalau aku nangis teruk jek jd camni..

Aku tak mau keje dalam tekanan...
Aku nak larikkkkkkkkkkkkkkkkkkk!

Posted at 01:29 am by missmanja
takkan bace jek kot..  


~ kelakar jek ~

Rabu aritu 'Cerita Anak Malaysia' tentang apek.. aku teruja nak tgk sebab iklan kuar pasal adik badik apek..

Aku ade dengar cite pasal apek ni duk ngan mak angkat.. tp aku tak tau dia masih tinggal dirumah famili angkat ke ape.. pastu aku tak penah tau pulak yg apek punye adik badik yg ramai.. dia tak sebut berapa orang.. tp ramai jugakla bile kuar gambar tu..

Yang menariknye.. semua adik badik apek muka sebijik cam dia.. tak kire laki atau pempuan.. diapn sebenarnye tau pasal dia tu anak angkat ms umur dia 20 tahun.. now dia dah balik kepangkuan famili dia yg sebenar.. Mujur juga bole jumpe balik. klu lost terus cane?

Nak dijadikan cerita.. aku n abg asik bertekak pasal name 'apek'.. aku tau apek dapat gelaran tu sejak mengacara melodi bersama Ogy.. tp abg beriya ckp yg apek dulu cina yg bela.. tu pasal member2 dia panggey apek..

Aku tak puas ati... sebab banyak kali isu ni kuar.

Tup2 dengar dr mulut apek sendiri... yg mane name tu kuar sejak dia jd pengacara melodi tu la...hahaha malu terus abg.. kuikuikui...

Posted at 12:38 am by missmanja
takkan bace jek kot..  


Don't buy Vista Security
Next Page